Banenmarkt Zeeland

Reviews

Gedurende de 8e editie van de Banenmarkt 'Werken in Zeeland', heeft Caroline Houmes van MA Plus gesprekken gevoerd met verschillende exposanten en bezoekers om hun indruk van de Banenmarkt te peilen.

Bekijk alle deelnemende bedrijven 1 februari 2024 in De Mythe Goes >>

Hieronder vind je een samenvatting van hun ervaringen:

PI Middelburg-Torentijd: ‘Zoveel belangstelling voor ons werk’

Het is opvallend druk bij de stand van de Penitentiaire Inrichting Torentijd Middelburg. Dat vindt ook Eline. Zij gaat in de stand in gesprek met alle belangstellenden. Logisch, PI Middelburg heeft momenteel flink wat vacatures.

“Ik spreek zowel jongeren die willen starten, als mensen die interesse hebben om van baan te veranderen. We informeren iedereen graag. Aantrekkelijk is dat we brede omscholingsmogelijkheden bieden, onder andere op mbo 3 en mbo 4 niveau. Zoveel belangstelling, dat stemt nu al tevreden.”

 

ASISTO: ‘Interessante manier om ASISTO te presenteren’

“We willen als organisatie meer werk maken van arbeidsmarktcommunicatie. Vooruitlopend daarop werkt de Banenmarkt ‘Werken in Zeeland’ heel goed voor ons. Het is een laagdrempelige gelegenheid om ons te laten zien. En natuurlijk is het fijn om zo aan te haken bij een bestaand en bewezen succesvol initiatief.”

Demi van Strydonck is HR-office assistant bij ASISTO. Zij hoopt tijdens de banenmarkt met name jongeren te ontmoeten. “We merken dat het invullen van vacatures steeds lastiger wordt. Vorig jaar waren we ook op de banenmarkt aanwezig. Ik ben toen met een flink aantal scholieren in contact gekomen. Daarop hoop ik nu weer. Juist jonge mensen zijn voor ons interessant, omdat we hen dan zelf kunnen trainen en opleiden. Maar natuurlijk zijn zij-instromers ook van harte welkom.”

 

Louwman: ‘Persoonlijke, één op één gesprekken werken goed’

Maar liefst twintig vacatures heeft Louwman in de regio Zeeland. Alle reden dus om aanwezig te zijn op de Banenmarkt 'Werken in Zeeland'. Senior recruiter Tymon Pool is enthousiast over de opzet van de markt. “Ik merk dat persoonlijke, één op één gesprekken goed werken. Je kunt dan verder kijken dan een CV en daadwerkelijk praten over wat iemand wil, in plaats van alleen maar kijken naar wat iemand gedaan heeft.”

Louwman is een Nederlands familiebedrijf, dat in de volle breedte van de autobranche actief is. “We vinden het belangrijk om ons gezicht hier te laten zien. Om die reden zijn we hier met drie collega’s, naast mijzelf. Zowel onze directeur als de salesmanager spreken belangstellenden aan. Zo kunnen we goede gesprekken voeren en echt connectie maken. Dat werkt beter dan via app of e-mail."

 

Viazorg: 'We ontmoeten hier de complete doelgroep'

Rianne Deij en Judith Luijks zijn respectievelijk HR- en loopbaanadviseur en projectleider bij Viazorg. Die organisatie is een verbindende factor in de Zeeuwse zorg- en welzijnssector en brengt organisaties en medewerkers uit de sector met elkaar in contact. Ze zijn enthousiast over de Banenmarkt 'Werken in Zeeland'.

“Het is de tweede keer dat we aan deze Banenmarkt meedoen. Met reden: vorig jaar hebben we veel goede contacten kunnen leggen. We nodigen mensen altijd uit voor een loopbaangesprek en zagen daarin een duidelijke piek. Middels Sterk in je werk informeren we hen over leren en werken in zorg en welzijn. Ook dit jaar zijn we enthousiast. De banenmarkt biedt de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te komen. We spreken hier zowel mensen die binnen de zorgsector van baan willen veranderen, als mensen die willen instromen. De complete doelgroep dus en dat op één dag.”

 

Werk en Vakmanschap: 'Contacten leggen en netwerken’

“Voor ons is het duidelijk: wij willen graag aansluiten bij regionale initiatieven zoals de Banenmarkt ‘Werken in Zeeland’. We voeren hier goede gesprekken met potentiële kandidaten. Het mooie is dat het publiek zeer gevarieerd is. Wij zijn actief op de technische arbeidsmarkt en maken daadwerkelijk werk van omscholing.”

Romy Dierickx is recruiter bij Werk en Vakmanschap. Dit is een landelijk werkende werkgeverscoöperatie, die zich richt op het bieden van banen en opleidingen in de techniek. “Naast de uitkeringsgerechtigden die hier aanwezig zijn, spreek ik ook veel mensen die van baan willen veranderen. Daar zitten goede kandidaten bij. Zo ontmoeten we dus op één dag een goede mix aan kandidaten. Ik denk dat het voor mensen die van baan willen switchen, een prettige manier is om je te oriënteren op andere werk en/of omscholingsmogelijkheden. De meerwaarde van deze banenmarkt is voor ons ook dat we contacten kunnen leggen met andere bedrijven en UWV. Netwerken dus, en dat is misschien wel even belangrijk.”

 

UWV: ‘Mensen komen ook van buiten Zeeland naar de banenmarkt’

“Vijftienhonderd mensen zijn per post uitgenodigd. Daarnaast hebben we alle uitkeringsgerechtigden benaderd voor deze banenmarkt. Een flinke groep mensen dus. Uit cijfers van vorig jaar blijkt dat uiteindelijk een kwart van de aanwezigen op de banenmarkt een uitkering heeft. Alle anderen hebben een baan of maken een (her)start op de arbeidsmarkt.”

Tommy van Oosten is adviseur Werkgeversdiensten bij UWV. Hij is enthousiast over Banenmarkt ‘Werken in Zeeland’. In de aanloop hier naartoe had hij regelmatig contact met organisator en initiatiefnemer LMG in Goes. “De aanwezigen hier komen niet alleen uit Zeeland. Zo sprak ik mensen uit onder andere Rotterdam en Roosendaal. De aantrekkingskracht is opvallend groot.”

 

Ilya Bolier bezocht de Banenmarkt: ’Dit is het moment om rond te kijken’

“Mijn werkgever in het notariaat heeft ruim een week geleden aangegeven, dat zij gaat stoppen met haar werk. Aangezien er geen opvolging is, betekent dit dat ik op zoek ben naar een nieuwe uitdaging. De Banenmarkt 'Werken in Zeeland' is daarvoor een goed startpunt. Dit is het moment om rond te kijken.”

Ilya Bolier ziet dat de Banenmarkt een echte markt is met tal van stands. “Bij sommige stands is het direct duidelijk wat ze zoeken, terwijl het bij andere kraampjes een beetje gissen is. Ik had twee cv’s meegenomen, maar eigenlijk is dat te weinig, want die was ik vrijwel direct al kwijt. Verder heb ik een aantal goede gesprekken gehad. Dit heeft in ieder geval al geleid tot een koffieafspraak. Daarnaast heb ik twee organisaties op mijn vizier, die ik na deze dag een e-mail zal sturen om mijn belangstelling kenbaar te maken.”

 

Rinaldo Eversdijk bezocht de Banenmarkt: ‘Niet op een schopstoel, wel op zoek’

“Ik loop hier rond vanuit een enigszins luxe positie. Momenteel werk ik bij Fokker, maar dit bedrijf is recent verhuisd naar Papendrecht. Aangezien ik in Wemeldinge woon, zie ik meeverhuizen nog niet echt zitten. Gelukkig heb ik een goed voorstel gekregen: een andere baan en de mogelijkheid om drie dagen per week thuis te werken. Ik kijk op de Banenmarkt rond om te zien welke mogelijkheden ik nog meer heb.”

Voor Rinaldo Eversdijk is de Banenmarkt Werken in Zeeland" een ideale locatie om zich te heroriënteren op de arbeidsmarkt. Hij heeft oorspronkelijk een technische opleiding, maar door alle functies die hij bij Fokker heeft doorlopen, kijkt hij verder dan techniek alleen. “Met mijn kennis en ervaring zit ik niet meer echt in de technisch uitvoering, maar ben ik meer een ‘regelneef’. Ik heb inmiddels al enkele goede gesprekken gehad, onder andere over functies als coördinator en projectleider. Dit bezoek aan de Banenmarkt is een prettige manier om te ontdekken welke mogelijkheden er voor mij zijn in de omgeving van Wemeldinge.”

Algemene bezoekersvoorwaarden

Banenmarkt 'Werken in Zeeland' is een onderdeel van LMG strategie+creatie