Banenmarkt Zeeland

Gratis ticket bestellen

Tips voor een succesvol sollicitatiegesprek

Een goed sollicitatiegesprek is belangrijk omdat het de kans vergroot dat je de baan krijgt waarop je hebt gesolliciteerd. Tijdens een sollicitatiegesprek heb je de kans om jezelf te presenteren en je vaardigheden en ervaring te benadrukken. Een goed gesprek kan de werkgever overtuigen van jouw geschiktheid voor de functie en kan je helpen om jezelf te onderscheiden van andere kandidaten. Een sollicitatiegesprek biedt ook de mogelijkheid om meer te weten te komen over de functie en het bedrijf waarvoor je solliciteert. Je kunt vragen stellen en een beter begrip krijgen van de verwachtingen en verantwoordelijkheden die bij de functie horen. Dit kan je helpen om te bepalen of de functie echt bij je past en of je graag voor dit bedrijf zou willen werken. Hierbij verschillende tips die je kunnen helpen om je sollicitatiegesprek te verbeteren:

  1. Pas je cv en sollicitatiebrief aan op de vacature: Zorg ervoor dat je cv en sollicitatiebrief aansluiten op de vacature waarop je solliciteert. Geef aan waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze specifieke functie.
  2. Maak een goede eerste indruk: De eerste indruk die je achterlaat is vaak doorslaggevend. Kleed je gepast voor de functie, wees op tijd en zorg dat je zelfverzekerd overkomt.
  3. Bereid je goed voor: Lees je in over het bedrijf en de functie waarop je solliciteert. Bedenk van tevoren wat je wilt vertellen over jezelf en waarom je geschikt bent voor de functie.
  4. Wees specifiek: Gebruik concrete voorbeelden om je vaardigheden en ervaring te onderbouwen. Geef aan wat je precies hebt gedaan en welke resultaten je hebt behaald.
  5. Wees positief: Laat een positieve indruk achter. Benadruk wat je goed kunt en wat je leuk vindt aan de functie. Vermijd negatieve opmerkingen over je vorige werkgever of collega's.
  6. Toon interesse: Stel vragen over het bedrijf en de functie om te laten zien dat je interesse hebt. Dit kan ook helpen om te bepalen of de functie echt bij je past.
  7. Volg op: Stuur na de sollicitatie een bedankje en/of bel na om te vragen naar de status van je sollicitatie. Dit toont betrokkenheid en kan positief bijdragen aan je kansen.

Met deze tips vergroot je je kans op een succesvolle sollicitatie. Succes!

Bestel jouw gratis toegangsbewijs

Op donderdag 30 maart 2023 organiseert LMG in samenwerking met het UWV en de ZeeuwseVacaturebank.nl de 6e editie van de Banenmarkt 'Werken in Zeeland'. Hier kom je in contact met topwerkgevers en laat je je CV checken! Benieuwd welke bedrijven jij kunt tegenkomen?

De Banenmarkt vindt plaats op donderdag 30 maart 2023 in de Mythe in Goes. De Banenmarkt is te bezoeken van 10:00 tot 15:00 uur. Toegang voor de banenmarkt is helemaal gratis, maar we vragen je vriendelijk om vooraf jouw ticket te bestellen.

Banenmarkt is een onderdeel van Contacta.nl en LMG strategie+creatie